Water is onmisbaar, voor mens én natuur. Er komen grote uitdagingen aan, maar ook kansen. Daarover gaan we in gesprek, met jou en vele anderen.
Onze Themacafés zijn laagdrempelige gespreksavonden rond actuele thema’s. In kleine groepen (max. 6 personen) ga je hierover in gesprek met anderen. Je kan je kennis en ervaringen delen, en nieuwe ideeën opperen. We streven ernaar om dat wat er tijdens een Themacafé naar boven komt, zoveel mogelijk op te nemen in actiepunten of beleidsdossiers.
Water is waardevol, levensnoodzakelijk, voor mensen. Het is ook waardevol voor ecosystemen. Tijdens dit Themacafé leggen we jou stellingen en vragen over water voor, waarrond je met anderen in gesprek gaat. Ook jouw inbreng is waardevol!
Moderator: Mario Knippenberg van Avansa Limburg
Planning
18u30: Deuren open, ontvangst met broodjes
19u00: Verwelkoming en praktisch verloop van de avond, korte inleiding door Davy Huygen - expert poelen en amfibieën
19u15: Stellingen/vragen per groep, incl. pauze
20u45: Bundelen van de reacties en korte voorstelling
21u15: Eindnoot
Het Themacafé 'Waardevol Water' is er voor het brede publiek.
Ben je professioneel met water bezig is of ben je geboeid door dit thema? Dan mag je hier zeker niet ontbreken.
Ook water mag hier niet ontbreken, maar wees gerust, er zijn ook andere dranken verkrijgbaar (allemaal met water als basis). ;-)
Wil jij hier kost wat kost bij zijn? Inschrijven kan t.e.m. 06/11. Maar doe het liefst vandaag nog want het aantal plaatsen is beperkt.
Activiteit i.s.m. Davy Huygen, Avansa Limburg en Vrijzinnig Punt Limburg
De productie van voeding vraagt vaak veel water.
Wist je dat het meer dan 17.000 liter water vraagt om 1 kilo chocolade te produceren? De productie van 1 kilo rundsvlees doet het niet veel beter, met bijna 15.500 liter water.
Foto: © Els Ferson